باید در انتخاب مدل و رنگ کابینت های آشپزخانه حسابی دقت کنید
این کابینت ها هستند که دکوراسیون آشپزخانه را تشکیل می دهند و سبک طراحی آن را مشخص می کنند به همین دلیل است که می گویند کابینت ها در آشپرخانه حرف اول را می زنند، پس باید در انتخاب مدل و رنگ کابینت های آشپزخانه حسابی دقت کنید.
نکات مهم درباره دکوراسیون کابینت ها
این کابینت ها هستند که دکوراسیون آشپزخانه را تشکیل می دهند و سبک طراحی آن را مشخص می کنند به همین دلیل است که می گویند کابینت ها در آشپرخانه حرف اول را می زنند، پس باید در انتخاب مدل و رنگ کابینت های آشپزخانه حسابی دقت کنید.
آشپزخانه قلب هر خانه است پس باید برای زیباتر شدن دکوراسیون قلب خانه سلیقه به خرج داد، کابینت های آشپرخانه در انواع مدل های مختلف و جدید وجود دارند که انتخاب آن ها کامل سلیقه است اما برای انتخاب آن ها بد نیست یک سری نکات را بدانید.
کابینت های مدرن و مینیمال انتخاب کنید
برای انتخاب کابینت بهتر است سراغ کابینت های مدرن و مینیمال بروید زیرا این سبک از کابینت هیچوقت از مد نمی افتد، کابینت هایی به سبک مینیمال دکوراسیون آشپزخانه تان را ساده مدرن می کنند. کابینت های کلاسیک امروه طرفداران کمی دارند زیرا خانه های مدرن امروزی نیازمند اجزای دکوراسیونی مدرن است به همین دلیل نمی توان در آشپزخانه های مد روز و باکلاس از کابینت های کلاسیک استفاده کرد.
انتخاب رنگ کابینت ها
انتخاب رنگ کابینت های آشپزخانه بستگی به سلیقه افراد دارد اما در کل کابینت هایی به رنگ روشن مناسب تر اند مثلا برای منزل عروس کابینت های سفید، کرمی، یاسی و ... بسیار عالی هستند. کابینت های به رنگ روشن فضای آشپزخانه را بازتر می کنند و بهتر است که اگر آشپزخانه تان کوچک است با استفاده از کابینت های رنگ روشن آشپزخانه را بزرگتر جلوه دهید.
قفسه بندی باز کابینت ها
قفسه بندی های باز برای نشان دادن وسایل و دکوری های آشپزخانه هستند، درست است که باعث زیباتر به نظر رسیدن آشپزخانه می شوند اما تمیز کردن آن ها و از بین بردن گرد و غبار از روی آن ها زمان بر است.
اگر آشپزخانه تان کوچک است با کابینت های روشن آشپزخانه را بزرگتر جلوه دهید
با روش های مراقبت و تمیز نگه داشتن کابینت آشنا شوید:
مراقبت بهتر، عمر طولانی تر
متاسفانه بعضی از خانواده ها نمی دانند چطور باید از کابینت ها نگهداری کنند، بنابراین کاملا طبیعی است که کابینت در این خانه ها خیلی زود خراب می شود. اما با استفاده از روش هایی می توانید مدت زمان بیشتری از کابینت های خود استفاده کنید.
* اول از همه به یاد داشته باشید در صورتی که کابینت آشپزخانه خراب شد و مشکلی برایش پیش آمد، به جای این که خودتان آن را تعمیر کنید، حتما از فردی که در این کار مهارت دارد، کمک بگیرید تا مشکل به طور کامل رفع شود.
البته باز هم مانند بقیه امور زندگی و خانه، بهتر است ابتدا از ایجاد خرابی و مشکل پیشگیری کنید تا نیازی به تعمیر نباشد؛ بعضی از کابینت ها فلزی است و در مقابل آب مقاوم تر است، ولی جنس بعضی دیگر چوبی یا از مواد MDF است و اگر با آب تماس داشته باشد، به مرور می پوسد و از بین می رود.
بنابراین اگر کابینت های خانه شما هم چوبی است، هیچ وقت آن را با آب تمیز نکنید. به جای این کار از مواد شوینده مناسب و دستمال نمدار کمک بگیرید. البته در کابینت های فلزی که امروزه کمتر از آن ها استفاده می شود نیز امکان زنگ زدگی وجود دارد.
* بهتر است هنگام خرید یا ساخت کابینت، جنس مرغوب و مناسبی انتخاب کنید. برخی از قسمت ها مانند کابینت های اطراف سینک ظرفشویی معمولا در معرض رطوبت بیشتری قرار دارد و خیلی زود خیس می شود، به همین دلیل بهتر است برای این قسمت ها جنسی انتخاب شود که در برابر آب مقاوم است. علاوه بر این، همیشه پس از پایان کارتان تمام قسمت های کابینت را خشک کنید تا آب روی آن نماند. (مطلب پیشنهادی:بهترین مارک و جنس کابینت آشپزخانه)
* حتی اگر صفحات کابینت ضدآب باشد، باز هم نباید به طور مستقیم روی آن آب بریزید و به این شیوه کابینت را بشویید، چون در هر صورت رطوبت، عمر آن را کم می کند. یادتان باشد حرارت هم عامل مهمی است که باعث آسیب دیدن کابینت ها می شود؛ بنابراین قابلمه، ماهی تابه و ظرف های داغ را مستقیم روی کابینت نگذارید و مراقب باشید صفحات آن حرارت نبیند.
* گوشت، مرغ، نان و… را هم نباید مستقیم روی کابینت برش دهید. با این کار نه تنها روی صفحه کابینت خش می افتد و ظاهر نامناسبی پیدا می کند بلکه به مکان مناسبی برای تجمع باکتری ها و آلودگی های مختلف نیز تبدیل می شود.
* همیشه به لولاهای در کابینت توجه داشته باشید و نقاط لازم را روغن کاری کنید تا بر عمر آن افزوده شود.
* دقت کنید که پایه های کابینت متناسب و هم اندازه باشد و در صورت نیاز آن ها را تنظیم کنید. توصیه جدی ما این است که از چسباندن اشیای تزیینی حتی با استفاده از آهن ربا به کابینت ها خودداری کنید چون این کار باعث خش دار شدن تدریجی بدنه کابینت می شود. به خصوص اگر کابینت فلزی باشد.
کابینت ها هم مانند قسمت های دیگر آشپزخانه باید به طور مرتب تمیز شود، ولی حواستان باشد تمیز کردن آن ها قانون خاص خودش را دارد. مثلا هیچ وقت نباید برای نظافت کابینت ها از اسکاچ های زبر یا سیم های ظرفشویی استفاده کنید، چون این لوازم باعث خش افتادن روی سطح کابینت می شود.
به جای این کار از یک اسفنج نرم یا دستمال های مخصوص کمک بگیرید. در ضمن اگر می خواهید از مواد شوینده ای که در بازار وجود دارد، استفاده کنید ابتدا حتما شیوه مصرف آن را بخوانید و مطابق آن نظافت را شروع کنید.
* همچنین فراموش نکنید درهای کابینت را پس از استفاده ببندید و هیچ وقت آن ها را برای مدت طولانی باز نگذارید، این کار نه تنها باعث می شود آشپزخانه زیباتر و تمیزتر به نظر برسد بلکه از ورود رطوبت و بخار ناشی از پخت غذا به داخل کابینت ها نیز جلوگیری می کند.
از سوی دیگر، باز ماندن درها به تدریج باعث افتادگی، لق شدن و صدا کردن آن ها هنگام باز و بسته شدن می شود. در ضمن هیچ وقت روی کابینت ها ننشینید. تعجب نکنید، خیلی از افراد عادت دارند به جای این که روی صندلی آشپزخانه بنشینند، از کابینت به عنوان صندلی استفاده کنند. این کار هم باعث لق شدن پایه های کابینت و در نتیجه خراب شدن زود هنگام آن ها می شود.
* قسمت هایی از کابینت که فضای زیر آن خالی است نیز نباید خیلی سنگین باشد؛ مثلا روی کابینتی که زیرش ماشین لباسشویی می گذارید به هیچ وجه نباید پر از ظرف و وسایل باشد.
لولاهای در کابینت را روغن کاری کنید تا بر عمر آن افزوده شود
نکاتی که باید در مورد انتخاب کابینت آشپزخانه بدانید
کابینت های فلزی برای دکوراسیون داخلی آشپزخانه
کابینت های تمام فلزی، کابینت هایی هستند که تقریبا نسل شان منقرض شده است؛ اما هنوز هم در بدنه بعضی کابینت ها برای کاهش هزینه از فلز استفاده می شود. به طور مثال افرادی که می خواهند کابینت های شان ام دی اف باشد اما در عین حال دلشان می خواهد کابینت ها برایشان مقرون به صرفه تر تمام شود، بدنه کابینت ها را فلزی در نظر می گیرند و فقط درب ها را از ام دی اف تهیه می کنند.
معایب و مزایای کابینت های فلزی
کابینت های فلزی معمولا بعد از مدتی رنگ شان می رود و نیاز به رنگ آمیزی مجدد دارند. یکی از بزرگ ترین مشکلات این کابینت ها هم زنگ زدگی آن ها در مواجهه با رطوبت است در ضمن باز و بسته کردن درب کابینت های فلزی سر و صدای زیادی ایجاد می کند و به همین دلیل این کابینت ها طرفداران زیادی ندارند. تنها مزیت این کابینت ها قیمت ارزان آن ها است.
کابینت های تمام چوب برای آشپزخانه
معمولا افرادی که مایل به آوردن گرمای سبک روستیک به یک خانه مدرن هستند، به سراغ کابینت های تمام چوب می روند. این کابینت ها از جمله کابینت های جذاب و دوست داشتنی ای هستند که جلوه ای خیره کننده به آشپزخانه شما می بخشد. البته این جنس کابینت ها برای خانه هایی به سبک کلاسیک هم مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایا و معایب کابینت های تمام چوب
این کابینت ها بسیار زیبا و پر جزییات هستند و از معایب آن ها تنها می توان به قیمت بسیار بالای آن ها اشاره کرد و البته مدت زمان زیاد برای آماده سازی و نصب آن ها.
کابینت های ام دی اف برای آشپزخانه
ام دی اف ها از ضایعات دورریختنی چوب ها به وجود می آیند و به همین دلیل دارای تنوع طرح و رنگ های زیادی هستند و همین مساله باعث می شود تا این جنس از کابینت ها طرفداران زیادی داشته باشد. البته باید گفت که ام دی اف ها توانایی بالایی در هماهنگی با دیگر عناصر و قسمت های دکوراسیون خانه دارند و این به نوعی نقطه قوت شان محسوب می شود.
مزایا و معایب کابینت های ام دی اف
این ترکیب در برابر رطوبت هوا مقاوم است و آسیب زیادی نمیبیند و به همین علت کاربرد آن در محیط آشپزخانه که هنگام آشپزی رطوبتش بالا میرود، منطقی و مناسب به نظر میرسد. علاوه بر ساخت کابینت، از این ترکیب در ساخت مبلمان، میز و صندلی، دکور و کف سازی اتاقها نیز استفاده می شود. ام دی اف در برابر حرارت فوق العاده مقاوم و عایقی مناسب در برابر صدا است.
کابینت های هایگلاس
این جنس از کابینت ها را می توان گونه ای متفاوت از ام دی اف ها دانست. این نوع از کابینت ها بسیار شیک و زیبا هستند، سطح براق آن ها می تواند چشم هر کسی را به خودش خیره کند و البته تنوع رنگی بالای آن ها نیز از ویژگی هایی است که باید به آن اضافه کرد. سهولت در تمیز کار نیز از دیگر مواردی است که باعث می شود این کابینت ها خواهان زیادی داشته باشد.
مزایا و معایب کابینت های هایگلاس
شایعاتی وجود دارد در مورد این که هایگلاس خش برمی دارد که البته حقیقت ندارد. قیمت mdf هایگلاس از mdf معمولی بالاتر است. درخشندگی برجسته ترین خصوصیت هایگلاس است و همین مشخصه باعث شده است در بازار محصولات چوبی یک سرو گردن در درجه بالاتری قرار بگیرد.
کابینت های پی وی سی
از ورق های PVC در ساخت کابینت سرویس بهداشتی، روشویی حمام و دستشویی و کابینت سینک ظرفشویی آشپزخانه استفاده می شود. به طور معمول در سایر قسمت های کابینت آشپزخانه از کابینت تمام پی وی سی کمتر استفاده می شود. اگرچه باید توجه کرد که از ورق های MDF با روکش پی وی سی در کابینت آشپزخانه به فراوانی استفاده می گردد که نباید آنها را با کابینت تمام PVC اشتباه گرفت.
مزایا و معایب پی وی سی ها
مهمترین نقص کابینت های PVC در برابر کابینت های چوبی، مصنوعی بودن آنها و آسیب رسانی آنها به محیط زیست به دلیل تجزیه ناپذیری شان است. ورق های پی وی سی دارای طرح ها ورنگ های متنوعی هستند و نیازی به رنگ آمیزی ندارند. نگهداری کابینت پی وی سی به مراتب ساده تر از کابینت چوبی است. ساخت و نصب آنها در مقایسه با کابینت چوبی ساده تر و کم هزینه تر است.
منبع:
https://www.beytoote.com/housekeeping/skill/things2-about-cabinet.html
:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0